Helaas ben ik iets te laat met reageren. In de eerste editie van dit artikel stond namelijk dat heel Frankrijk boos zou zijn, maar dat is natuurlijk klinkklare onzin.

Fransen met wat meer realiteitszin dan de linkse regering, zullen beseffen dat Trump gelijk heeft, en dat hij precies nadeed wat er daadwerkelijk gebeurde. Misschien wat theatraal, maar het blijft een Amerikaan, dus daar moet je maar doorheen kijken.

Feit is, en blijft, dat de terroristen door het lakse Franse beleid, alle tijd hadden om rustig hun gang te gaan, en dat een wapenbezitter wel degelijk in had kunnen grijpen en zo in ieder geval het aantal dodelijke slachtoffers had kunnen verkleinen.

90 mensen zijn omgebracht. NEGENTIG!! Een schandalig aantal, wat te voorkomen was geweest door burgers in de gelegenheid te stellen zichzelf te beschermen door wapenbezit toe te staan.

De Franse regering, met Hollande op kop, heeft onschuldig bloed aan haar handen, door haar burgers de mogelijkheid te ontnemen om zichzelf te verdedigen!

En in Engeland hetzelfde…

Engelse politie-agenten zijn in veel gevallen zelfs ongewapend. En Engeland toont ook Trumps gelijk aan. Het bezit van vuurwapens is helemaal geen voorwaarde voor aanslagen (die we ook al met bommen, auto’s, vrachtwagens en messen hebben gezien), noch is strikte wapenwetgeving (Nederland) garantie dat het niet zal gebeuren.

Iemand die zoiets wil doen, zal altijd de mogelijkheid vinden om het te doen. Auto’s verbieden wordt lastig, keukenmessen ook. Zakmessen hetzelfde, of wat dacht u van touw? Visdraad? Stenen? Stoeptegels?

Zo maar een paar willekeurige dodelijke wapens waarmee je in korte tijd een aanzienlijk aantal mensen mee om het leven kunt brengen.

De linkse roep om strikte wapenwetgeving is niet meer dan symboolpolitiek met een heel gevaarlijke kant: Als de overheid straks de enige is die nog wapens heeft, wie kan dan nog tegen de overheid in gaan? De doodstraf voor onwelgevallige gedachten komt zo wel erg dichtbij.

De linkse slavendrijvers kunnen niet om gaan met vrijheid, maar is dat een reden om die beperkingen dan ook aan anderen op te leggen? Werk aan je gebrek zou ik zeggen, daar kun je zelf alleen maar van groeien!

Dit artikel is een reactie op dit artikel in nu.nl.